Ana içeriğe atla

Boş durmanın lüzmu yok: karantina altında yapılabilecek, üretkenliğinizi geliştirmeye yarayacak şeyler.

   Merhaba sevgili okuyucularım. Bu yazımda, evden çıkıp hem kendi hem de diğer insanların sağlığını tehlikeye atmadan yapabileceğiniz bazı örnekler vermeye çalışacağım.

   Şu son dönemde evden çıkmamak en iyisi. Ancak bazı insanlar bunun önemini anlamıyor ve "Ya ben evde çok sıkıldım, evde içim daralıyor" gibi gereksiz ve sudan sebeplerle, umursamazca davranıp yüzlerce insanın hayatını tehlikeye atıyor. Çünkü bir insanın dört yüz kişiye hastalık bulaştırma potansiyeli vardır.

Bu yazı da o insanlara gelsin. İşte karşınızda, evden çıkmadan vakit geçirebileceğiniz 6 şey.


 1. Video çekmek
  Evet, bu başlık sıradan görünebilir ancak internette koca bir dünya var. Zaten YouT... Ops, reklam oluyordu :D. Zaten malum sitenin algoritmaları dünyanın öbür ucundaki insana bile öneriyor videolarınızı. Video çekmek saatlerce düzenlemeler ve oynamalar yaparak da olabilir, sadece telefonunuzu alıp kamera olarak kullanarak da. Seçim sizin, ve tek sınır hayal gücünüz.

 2.Yemek yapmayı öğrenin
  İşte, her şey bittikten sonra işinize yarayabilecek bir beceri! Ve bu beceriyi kazanmak tamamen size bağlı. Biraz araştırma, biraz video seyretme ve varsa biraz da yetenek; işte hazırsınız. Dünya bir aşçı daha kazandı.

 3. Müzik yapın
  Size gidin bir müzik aleti satın alın, sonra aylarca onu çalmaya uğraşın(hele kemandan bahsetmiyorum[şimdiki aklım olsa keman dersi alır mıydım hiç! dermişim. Ama gerçekten kemana başlarken iki kere, hatta üç, hatta beş kere düşünün; yanına da üç kavanoz bal ve Nokia 3310!]) demiyorum. Sanal ortamda, yerinizden hiç kalkmadan onlarca müzik aletini veya hazır sesleri kullanarak kendi bestenizi ve şarkınızı yapmanızı sağlayan onlarca program var. Hele benim kullandığım bir program var, ücretsiz ve süper. Ve inanın bana, müzik yapmak insana büyük bir tatmin olma ve tamamlanmışlık duygusu veriyor.
  
 4. Yazarlığa başlayın
 İşte benim de yaptığım bir şey daha! Yazarlık, insanlara katkı sağlayabileceğiniz bir hobi(ya da meslek). Herkes yazı yazabilir, ama önemli olan az yazıp öz yazmak; insanlara bir şeyler katabilmektir. Yazarlık aynı zamanda psikolojik bir tedavi yöntemidir. Eğer kafanız allak bullak ise, düşüncelerinizi bir kağıda yazmak ve daha sonra o kağıdı yakmak sizi sil baştan başlatacaktır; o düşüncelerden eser kalmayacaktır.

 5. Resim yapın
 Kağıt, kalem yada tuval, fırça ve boya.  Beyninizin en derin köşesindeki ayrıntıları bile tek kelime kullanmadan anlatabileceğiniz bir sanat dalıdır resim. Kara kalemi elinize alıp pek çok insanı korkutacak resimler de yapabilirsiniz, boyaları tuvale döküp tuvalin üzerinde yuvarlanarak hiç kimsenin anlayamayacağı ancak hayran kalabileceği bir tablo da yapabilirsiniz. Yine başta dediğim gibi: tek sınır hayal gücünüz.

 6.Kodlama öğrenin
 İnanın hiç de zor bir şey değil bu maddenin başlığı. Kodlama öğrenmek, bir şiiri ezberlemekten daha zor olsa da, kesinlikle yabancı bir dil öğrenmek kadar zor olamaz. Ve tüm kodları öğrenmenize gerek yok. Günümüzdeki yazılımlar aynı arama motorları gibi siz kodu bitirmeden önünüze seçenek olarak sunuyor. Siz sadece kodun üzerine tıklıyorsunuz ve hop! Kod yazıldı.

  Umarım kafanızda bir şeylerin şekillenmesine yardımcı olabilmişimdir. Eğer sevdiklerinizin de evden çıkmadan bir hobi edinmesini veya bir yeteneğini geliştirmesi isterseniz, lütfen paylaşın.


 Bir başka yazıda görüşmek üzere,

Das Little Boran

Yorumlar

  1. eline aklina saglik aslan oglum guzel bir bilgi olmus

    YanıtlaSil
  2. Harika bir yazı ellerine sağlık küçük adamım eymen de c9k beğenmiş harika bir orneksin sen 😍😍😍😍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder